Traditiegetrouw vinden op 11 november de Vlaamse Jeugdkampioenschappen plaats. Ditmaal was het aan de provincie Vlaams-Brabant om alles in goede banen te leiden. Met Sanne, Zoë, You-Yu, Bram en Lotte mochten maar liefst 5 spelers van onze club deelnemen. Hoe ze het hebben gedaan tegen de beste spelers van alle andere Vlaamse provincies lees je hieronder.

Sanne en Zoë gaven het beste van zichzelf bij de meisjes preminiemen. Als eerstejaars preminiem botsten onze meisjes voornamelijk op tegenstanders die een jaartje ouder zijn en dus reeds meer ervaring hebben. Desondanks wisten ze beiden toch enkele wedstrijden te winnen. Zo eindigde Sanne op de 8e plaats en Zoë op plaats 9.

Bram en You-Yu speelden mee in de reeks preminiemen jongens. Een blik op het deelnemersveld deed ons alvast dromen van een medaille. You-Yu kende een moeilijke start met 2 verlieswedstrijden tegen o.a. topfavoriet Aiden. Hierna herpakte hij zich uitstekend en won zes wedstrijden waarin hij slechts twee setjes verloor. In de beklijvende wedstrijd om het brons, kregen beide spelers matchballen, maar het was uiteindelijk Mats Moerkens (E2 – Geelse) die in de belle aan het langste eind trok en zo eindigde You-Yu op een 4e plaats. Bram begon als een werveldwind aan het tornooi en gaf in zijn eerste 4 wedstrijden geen enkel setje prijs. Net zoals You-Yu speelde Bram tegen Mats een thriller van formaat, maar gelukkig kon hij wel zegevieren! De daaropvolgende drie matchen werden opnieuw met 3-0 cijfers binnengehaald, waardoor de laatste match tegen Aiden ging beslissen wie er met de gouden medaille naar huis mocht gaan. In de finale had Bram het in de eerste twee sets moeilijk met het sterke spel van zijn tegenstander. Hij bleef echter vechten en won de 3e set met zeer mooi tafeltennis. In de 4e set kon Aiden nog een tandje bijsteken en zo was de winnaar bekend. Met een zilveren medaille kan Bram tevreden terugblikken.

Bij de meisjes kadetten was Lotte een van de favorieten voor de titel. In de reeks waren er drie afwezigen waardoor ze ‘slechts’ zes wedstrijden moest afwerken. Tijdens de 1e wedstrijd trof ze met Ella direct een klepper. Ondanks een voorsprong in verschillende sets kon Lotte het laken niet naar haar toe trekken. In de daaropvolgende 4 wedstrijden liet ze geen spaander heel van de tegenstand en zo zou de laatste wedstrijd beslissen over de kleur van de medaille, zelfs goud was nog mogelijk. In de 1e set speelde Lotte zeer sterk, maar benutte de kans niet om deze binnen te halen. Hierna was de tegenstander helemaal los en stond er geen maat meer op. Uiteindelijk eindigde Lotte zo op een knappe derde plaats.