Op zoek naar een extra uitdaging naast de training? Competitief ingesteld? Dan is de interclub ongetwijfeld iets voor jou.

TTC Meerdaal Leuven kende doorheen de jaren een gestage groei tot in de nationale afdelingen. In totaal hebben we 15 competitieploegen (zowel heren als dames) van 1e nationale tot 5e provinciale.

In de interclub worden wedstrijden georganiseerd tussen 2 clubs: 2 ploegen van 4 spelers nemen het dan op tegen elkaar waarbij je een match tegen iedere speler van de andere ploeg speelt. Bij de dames speel je 3 tegen 3 i.p.v. 4 tegen 4. De ploeg die het meeste overwinningen heeft binnengehaald is de winnaar. Je speelt hierbij dus voor een ploeg, die onze club vertegenwoordigt. 

Deze wedstrijden vinden bijna wekelijks plaats op vrijdagavond (provinciale herencompetitie, 19u-23u), zaterdagnamiddag (Nat. en landelijke dames-competitie, prov. herencomp. en jeugdcompetitie, 14u-17u) of zaterdagavond (Nat. en landelijke. herencomp. ,19u-23u). De locatie is 1 op 2 in onze club, de andere week op verplaatsing. 

Resultaten

Alle resultaten van onze ploegen in de verschillende nationale en provinciale afdelingen kan je allemaal terugvinden op de website van de Vlaams Tafeltennisliga.

Tornooien

Is de reguliere competitie niet genoeg voor jou? Wil je meer kunnen spelen? Neem dan eens deel aan een toernooi. Een toernooi geeft je de kans om eens andere tegenstanders tegen te komen of in andere formules te spelen dan de reguliere competitie. Gedurende het hele seizoen worden er toernooien georganiseerd, zowel door de bond (VTTL en KBTTB) als door clubs. Als je wil kan je elk weekend een toernooi spelen.

Op deze pagina vind je een overzicht van de toernooien georganiseerd door de bond, opgedeeld in categorieen.

Toernooien worden meestel georganiseerd per leeftijd (-12, -21 ..) of per reeks (NG, E, …). Elk toernooi heeft zijn eigen systeem om tot een klassement te komen. Sommige toernooien worden gespeeld tot er 1 winnaar is, andere eindigen in een onderlinge klassering van de spelers.

Toernooien worden georganiseerd op Provinciaal, Vlaams of Nationaal niveau. Hoe groter de regio hoe meer verschillende spelers en speelstijlen je tegenkomt, maar ook hoe verder je moet rijden. Nationale toernooien vinden meestal in LLN plaats (ongeveer 25 km van Leuven).

De toernooien hieronder vinden elke jaar rond dezelfde periode plaats. De exacte data voor dit jaar vind je op deze kalender.

Voor de meeste toernooien kan je je inschrijven via Frenoy. Voor sommige toernooien moet je je kwalificeren, enkele zijn op uitnodiging.

Criteriums

Het Vlaams jeugdcriterium verloopt in 4 fasen en eindigt in een finale waarin de spelers met de meeste punten het tegen mekaar opnemen. Je kan voor elk van de fasen apart inschrijven. De spelers worden ingedeeld in poules per leeftijd, jongens en meisjes apart. 

De bedoeling is om onze allerjongsten kennis te laten maken met het spelen van wedstrijdjes tegen spelers van hetzelfde geslacht en leeftijd. Dezelfde doelgroep als voor het Vlaamse jeugdcriterium -12: benjamins, preminiemen en eerstejaars miniemen. 

Het provinciaal criterium seniors staat open voor alle leeftijden. De spelers worden ingedeeld in poules per klassementsreeks. Nadien wordt er gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. De deelnemers die het podium bereiken zijn gekwalificeerd voor het Vlaams Kampioenschap. 

In dit toernooi krijgen de veteranen de kans om voor een medaille te spelen. De spelers worden ingedeeld volgens leeftijd. Deelname volstaat voor kwalificatie voor het Belgische kampioenschap.

Ben je nog geen 18 en speel je graag een match meer? Dan kan je drie maal per seizoen meedoen aan de jeugdliga. De spelers worden opgelijst van sterk naar minder sterk en opgedeeld in grote (6-8) poules, zodat iedereen veel kan spelen. Ben je bij de eerste twee van je poule dan mag je de volgende keer een poule hoger spelen. Was je niet op je sterkst, dan speel je een poule lager.

Kampioenschappen

De eerste kans om een medaille te rapen voor veel beginnende spelertjes. Hoe jonger je er aan mee doet, des te groter is de kans dat je met eremetaal naar huis komt. De spelers worden ingedeeld per leeftijdsgroep. Het podium (plaats 1 tot 4) plaatst zich voor het Vlaamse kampioenschap. Dit is ook een van de weinige toernooien waar je kan dubbelen. 

Ingedeeld in klassementsreeksen krijgt iedereen de kans om te laten zien dat hij of zij de beste is van de provincie. Het podium mag zich meten met de rest van Vlaanderen in het Vlaamse kampioenschap (uitgezonderd de NGs). 

Profiteer van dit toernooi om met je dubbelpartner medailles binnen te rijven. De spelers worden opgedeeld in klassementsreeksen volgens het hoogste klassement van het paar. Spelers die het podium bereiken mogen naar het Belgische kampioenschap.

In dit toernooi krijgen de veteranen de kans om voor een medaille te spelen zonder dat jongere spelers hen voor de voeten lopen. De spelers worden ingedeeld volgens leeftijd. De gemoedelijke sfeer verhindert niet dat er epische wedstrijden gespeeld worden. Deelname volstaat voor kwalificatie voor het Belgische kampioenschap.

Via het provinciaal jeugdcriterium kan men zich plaatsen voor de Vlaamse Jeugdkampioenschappen. De eerste twee van elke leeftijdscategorie (t.e.m. junioren) mogen deelnemen aan het jeugdtornooi dat altijd plaatsvindt op 11 november.

In de Vlaamse kampioenschappen krijg je de kans om je te meten met spelers uit de andere provincies in jouw klassementsreeks. Toegang tot het kampioenschap is enkel mogelijk via het podium van het provinciaal criterium of het provinciale kampioenschap.

Ben je in de bovenste helft geëindigd bij de Vlaamse kampioenschappen? Dan mag je spelen tegen onze kameraden van over de taalgrens. Als je hier raakt, hoor je bij top van Belgie binnen je eigen reeks.