Afgelopen zondag vond de tweede fase van het Vlaams Jeugdcriterium plaats in Geraardsbergen. Zoals gebruikelijk dezer dagen hadden we een aantal last minute afzeggers. Maar dat maakte de spirit bij onze 5 overgebleven jongens er niet minder om. 

Waar Otto (preminiem 2) er vorige keer niet in slaagde een match te winnen, deed hij dat deze keer wel en maar liefst 4 keer! Dat resulteerde in een mooie 9e plaats. Over vooruitgang gesproken.

Kasper en Cas (preminiem 1) eindigden vorige keer in het midden van het peloton en dat was ook nu het geval. In de poule is het verschil met de toppers nog net te groot. Dat neemt niet weg dat het slagenarsenaal in vergelijking met een paar maanden terug al uitgebreid is. Met een 5e en 7e plaats konden ze wel beiden hun laatste match winnen en met een goed gevoel naar Leuven terugkeren! De finaledag in Leuven is voor beiden zeker nog mogelijk.

Seppe (benjamin) deed voor de eerste keer mee en hoe! In de poule won hij de helft van zijn matchen (3/6) en mocht zich dan opmaken voor de eindstrijd voor plaats 5-8. Hij won 2 keer in de belle, waarvan zijn laatste match tegen Raf (Wenduine) met 11-9 van wie hij in de poule nog nipt verloor. De werkpunten voor de trainers zijn duidelijk, maar wat een progressie hebben we mogen vaststellen.

Bram trad ook aan bij de benjamins en had een eerste plaats te verdedigen. Met 14 deelnemers was het vooral uitkijken naar nieuwe gezichten. You-Yu en Floris (Diest) waren helaas afwezig. In de poule verloor Bram slechts 1 set en ook in de halve finale tegen Wout (Nova) liep het vrij vlot. In de finale daarentegen stond hij in een mum van tijd 2-0 en 10-6 achter tegen Lex (Diest). Ineens tapte hij uit een ander vaatje en won hij set 3 en 4. In de beslissende set echter bleek Lex de verdiende winnaar.  

In de tussenstand staan we als club nog altijd op een mooie 4e plaats en we hebben nog verschillende ijzers in het vuur voor de finaledag in onze ‘home town’. Op naar de laatste voorronde in Oostende. Tzeetje, here we come!

Categorieën: Tornooien