Met Nelson en Kamiel hadden we bij de heren NG twee kanshebbers op de overwinning. Ze lieten in de poule dan ook geen spaander heel van de tegenstand. Ook na de poules gingen ze beiden verder op hun elan en stonden zo in de halve finale. Hierin moesten ze jammer genoeg de duimen leggen. Toch een zeer knappe prestatie van onze youngsters met een bronzen medaille als beloning.

Bij de heren E behaalde Rupert niet zijn beste niveau en verloor van een E2 en een E0. De laatste wedstrijd van de poule won hij eenvoudig van een E6. Een derde plaats was net niet voldoende om nog te mogen aantreden.

Na een sterk prov. criterium eerder op het seizoen hoopten we dat Jan opnieuw voor een verrassing zou zorgen in de D-reeks. Met Lander, behaalde eerder goud bij de cadetten, hadden we nog een kans op goede resultaten. De poulefase was fel bevochten, maar met twee overwinningen een één nederlaag konden ze als 2e doorstoten naar de volgende ronde. In de 8e finale won Lander relatief makkelijk van een D2. Jan, die vrij was in de 8e finales, moest het onderspit delven in de kwartfinale na een razen spannende 5-setter. Ook voor Lander bleek de kwartfinale het eindstation.

Dirk, Milad en Stefano gingen de strijd aan in een ongezien sterk bezette C-reeks. In de poule liet Milad zien dat hij gekomen was om te winnen en wist alle matchen te winnen. Stefano versloeg op knappe wijze een C0 en een C6 waardoor hij als tweede eindigde. Onze secretaris Dirk kende minder geluk. Bijna alle wedstrijden in zijn poule waren 5-setters en het dubbeltje viel niet langs de goede kant. In de 8e finale verbaasde Stefano vriend en vijand door een sterke C0 opzij te schuiven. Milad (vrij in de 8e finales) nam het in de kwartfinale op tegen Bram (C0). Het werd een beklijvende partij waarbij Bram aan het langste eind trok. Ook Stefano had het niet onder de markt in zijn kwartfinale. Ondanks winst in de 2e set bleek Bruno (C2) te sterk.

Sander begon in de b-reeks met een valse noot en verloor in de belle tegen een B6 met antitop. Hij herpakte zich nadien tegen Joos (B4) en Nicolas (B2), maar tegen een ontketende Rino was niets te beginnen. Dankzij een beter onderling resultaat pakte Sander alsnog een zilveren medaille mee naar huis.

Tenslotte hadden we nog de dames B-reeks waarbij het een Meerdaal-onderonsje was tussen Kim en Awa. In een spannende wedstrijd wist Kim op het einde van de set 3 en 4 een tandje bij te steken en zo het laken naar zich toe te trekken met 3-1. Goud voor Kim en zilver voor Awa. Proficiat dames!

Na een lange dag keerden we huiswaarts met 1 gouden, 2 zilveren en 2 bronzen medailles. Een geweldig resultaat van onze Meerdaal’ers.

Categorieën: Tornooien