Afgelopen zaterdag 8 januari zijn de provinciale jeugdkampioenschappen in Wemmel gespeeld. TTC Meerdaal Leuven was met maar liefst 12 spelers aanwezig.

Bij de Benjamin meisjes speelde ons jongste spelertje van het tornooi, Nelle Depoortere! Na een eerste moeilijke match tegen een zeer sterke tegenstander wist Nelle haar twee volgende matchen met 3/0 te winnen. Zo eindigde Nelle op een mooie 2de plaats.

Bij de benjamin jongens speelde niemand minder dan Seppe Penninckx, You-Yu Chen en Bram Beerts. Seppe speelde een mooi tornooi en wist tijdens een spannende belle de kalmte te bewaren om zo de winst naar zich toe te trekken. Hierdoor eindigde hij op de 5de plaats! Ook You-Yu speelde een sterk tornooi, hij wist 3 matchen te winnen. Na zijn laatste match vierde hij zijn 3de plaats met een vreugde sprongetje. Maar het was Bram die op het hoogste schavot mocht gaan staan, hij speelde iedereen naar huis en pakte het goud!

Bij de preminiemen jongens waren het Otto Euben, Kasper Reynders en Cas Depoortere die Meerdaal vertegenwoordigde. Otto wist in de poule een mooie 3/0 match binnen te halen, hiermee eindigde hij op een 3de plaats in zijn poule. Kasper en Cas werden beide 2de in hun poule en gingen zo door naar de halve finale. Kasper kwam in zijn halve finale uit tegen de uiteindelijke winnaar van het tornooi en moest tegen deze speler zijn meerdere erkennen. Cas speelde in zijn halve finale een ware thriller, hij verloor jammer genoeg de 5 setter met het kleinste verschil. Op basis van de finale werden Kasper en Cas respectievelijk knap 3de en 4de.

Vervolgens hebben we Nette Mergan die bij de meisjes miniemen heeft aangetoond hoe belangrijk het mentale spelletje bij tafeltennis wel niet is. Haar zelfzekerheid was zo intimiderend dat haar tegenstander voor het goud gewoonweg nooit is komen opdagen.

Maxim Ronsmans Speelde in de Reeks van de miniemen jongens. Hij wist in de poule fase al zijn matchen te winnen om zo door te stoten naar de volgende ronde. In zijn halve finale verloor hij een nipte belle en eindigde op een mooie 4de plaats

Bij de jongens cadetten hadden we Nelson Vlasselaer en Lander Dannaux. Nelson zat in een stevige poule met twee E0 spelers, ondanks het verschil in klassement liet hij tegen deze spelers zeer mooie dingen zien. Maar zijn kwaliteiten kwamen pas echt tot zijn recht tegen de andere NG in zijn poule. Hij speelde de tegenstander van het kastje naar de muur. Dan hebben we nog topfavoriet Lander die niets heel liet van zijn tegenstand. Zijn grootste concurrent speelde hij er al uit in de halve finale waarna het winnen van de finale een evidentie was.

Last but not least is er nog Katie Fannes die een mooi tornooi speelde bij de junior meisjes. Ze wist een knappe bronzen medaille binnen te halen voor zichzelf en de club!

Na het enkeltornooi volgde er nog het dubbeltornooi waarbij het medailles regende voor Meerdaal. Elk duo ging zo waar naar huis met een eremetaal. Hieronder een korte samenvatting:

  • 1ste plaats voor Nelle en Seppe bij de Benjamins gemengd
  • 2de plaats voor Bram en You-Yu bij de Benjamin jongens
  • 1ste plaats voor Cas en Kasper bij de preminiemen jongens
  • 1ste plaats voor Nette en Maxim bij de miniemen gemengd
  • 2de plaats voor Otto en Maxim bij de miniemen jongens
  • 1ste plaats voor Nelson en Lander bij de cadetten jongens
Categorieën: Tornooien